Stations- Rivierenbuurt gezond
De juiste keuzes om lekker in je vel te zitten

Groepsconsult gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk om gezond te blijven. Maar wat is precies een gezonde leefstijl? En wat zijn de risico's van een ongezonde leefstijl? Hoe kan je beginnen?

Jouw leefstijl is de manier waarop je vaak al jarenlang leeft. Wat je eet, hoeveel je beweegt, hoe je slaapt en of je veel stress hebt. Dit bepaalt allemaal jouw leefstijl. Niet goed of fout, maar gewoon zoals jij bent. Het lastige is dat we zien dat steeds meer mensen klachten krijgen die het gevolg zijn van onderdelen van hun leefstijl. Overgewicht is heel zichtbaar maar ook hoge bloedruk, diabetes en hart- en vaatziekten zijn voorbeelden van aandoeningen die het gevolg kunnen zijn van een minder gezonde leefstijl.

In het groepsconsult gezonde leefstijl gaan we in op de risico's van een ongezonde leefstijl. Wat is het gevaar van overgewicht of het risico van een hoge bloeddruk? En hoe kan leefstijl dit beïnvloedden? Is het echt zo dat leefstijl beter werkt dan medicatie?

Ook bespreken we dat het nog niet zo makkelijk is om een leefstijl te veranderen. Gelukkig kunnen kleine stapjes al helpen. Met behulp van het leefstijlroer onderzoeken we welke stap voor jou passend is. Ook laten we jullie kennis maken met hulpverleners uit de buurt die je kunnen helpen bij het aanpassen van jouw leefstijl. Bij de bijeenkomst zijn hiervoor iig een huisarts, fysiotherapeut, leefstijlcoach, buurtsportcoach en een medewerker van het beweegloket aanwezig,

Wil je hier meer over weten en onderzoeken welke stap jij kunt maken? Meld je dan nu aan voor de bijeenkomst.

  • Datum: Woensdag 14 juni
  • Tijd: 17.30 -19.00
  • Locatie: De Doc, Boomsluiterskade 299
  • Aanmelden: u kunt zich aanmelden via De Doc. Stuur hiervoor een mail aan info@dedoc.nl
  • Toegang is gratis.